2006-08-08
我同男友都好钟意食日本野, 今年佢生日咪谂住比个surprise佢啰!! 听人讲鹿悦日本野出名嘛! 咪偷偷地book左张台食lunch buffet啰!Lunch buffet由12:30-14:30, 我地有野做终于成13:30先到, 一坐低啲waiter已经好有礼貌咁问你要啲刺身食住先好唔好, 梗好啦!! 所以叫佢每样黎啲, 拖罗, 三文鱼, 吞拿鱼, 八爪鱼, 赤贝, 带子等, 全部都几新鲜, 少少地做住头盘先因为时间有限, 即刻出去外边行一转, 睇睇有乜好野食, 小食虽然种类唔算太多(应该有大概10款左右), 不过全部都好有特色, 一般日本餐都未必食得到, 例如, 牛膀沙律, 特别风味嘅玉子蛋, 石烧芦笋等跟住就坐番埋位, 睇住一张小型餐牌order, 佢列明晒所有寿司, 天妇罗, 卷物, 主食, 冷面, 汤嘅选择, 每样只有几款, 但只要你每样食少少, 已经会好饱…我就食左几款寿司同特色卷物, 仲有我最爱嘅虾天妇罗, 加埋墨鱼同白鱼天妇罗, 热腾腾奉上, 真系好满足! 跟住仲叫左一个乌冬&一个乔麦面, 普普通通啦! 再黎就你主食, 男友要左和式牛肉, 我要左姜汁猪肉, 再加一
跟住就坐番埋位, 睇住一张小型餐牌order, 佢列明晒所有寿司, 天妇罗, 卷物, 主食, 冷面, 汤嘅选择, 每样只有几款, 但只要你每样食少少, 已经会好饱…我就食左几款寿司同特色卷物, 仲有我最爱嘅虾天妇罗, 加埋墨鱼同白鱼天妇罗, 热腾腾奉上, 真系好满足! 跟住仲叫左一个乌冬&一个乔麦面, 普普通通啦! 再黎就你主食, 男友要左和式牛肉, 我要左姜汁猪肉, 再加一碟银雪鱼添! 最后黎多round刺身同卷物, 终于一个钟内劲擦一餐, 捧住个肚走!
其实都未试过两个人食lunch驶左$800(每位$360再加一), 系就系好似贵左少少, 不过啲野都算有水准, 服务更加系一流, 又唔系成日系咁, 豪一次无妨啦!
* 问过dinner buffet食嘅野同lunch系一样, 只系dinner要贵$100, 自己衡量下喇!