2008-12-13 70 浏览
十二月十二日 (星期五)大伙去烧野食,因为大部份都系北区人, 谂都唔谂就梗系去大尾笃. 先行部队由粉岭直接坐的士去,一人廿五蚊,OK啦都算.第一次去呢个烧烤王,环境唔算好好,但可以接受啦,我地最后一行九人坐低左,四围好多一大班学生哥,隔离系一个不停食烟不停饮酒老师带住一班十四五岁学生啰 =_="星期五有任食时段58一位,但考虑到唔系人人咩都食,又想试下其他野,于是叫左一个五人餐(跟埋五罐汽水,叉,纸碟,蜜糖,面包,纸巾),再加羊,鳝同火鸡肾,加埋比起九位任食贵左廿蚊,正!羊羊系卖飞佛,点可以唔食! 烧起好香,烧烧下麦师傅仲亲自黎教我地叉同帮我地烧左一旧,麦师傅教落:1. 大旧肉果边要向出面,条骨指住自己2. 烧果阵要贴火烧,最大火果度烧有少少焦就最正好好味,肉又够厚又半肥瘦,赞呀!鳝第一次BBQ食鳝,唯一系唔系好sure佢几时熟,我女友就觉得9成熟好食d,我就觉得well done爽d,蒜香烧鳝,赞!五人餐仲有猪牛羊鸡肠丸翼,全部都有水准,加上唔会雪到"实的的",但最后呢个餐都只系食左九成,所以我会推介唔一定要叫任食,试下其他野食啦!再加埋饮左差唔多廿枝大蓝妹,圆满结束!
十二月十二日 (星期五)

第一次去呢个烧烤王,环境唔算好好,但可以接受啦

1. 大旧肉果边要向出面,条骨指住自己
2. 烧果阵要贴火烧,最大火果度烧有少少焦就最正

好好味,肉又够厚又半肥瘦,赞呀!

再加埋饮左差唔多廿枝大蓝妹,圆满结束!