2025-01-07 0 浏览
今次又嚟试下麦当劳啦。讲真,麦当劳呢个名,唔使特登介绍,由细到大都食先讲下𠮶杯饮品啦。个杯上面有个大大嘅“M”字,望住就觉得好有亲切感。饮落口,𠮶种冰凉感直冲脑门。可乐𠮶啲汽泡好似唔使钱咁,不断喺嘴入面弹呀弹,好爽皮。恰到好处咁刺激住你嘅味蕾。𠮶包薯条啦。金黄色嘅薯条,咬落去,外层脆脆哋,入面嘅薯肉就好松软。唔使蘸茄汁都已经好正,不过如果你钟意重口味,加返包调味粉,薯条嘅咸香同茄汁嘅酸甜简直就系天作之合。讲到主角——巨无霸,𠮶个粒粒芝麻,虽然佢系存在,但系识落系冇咩味嘅,打开包,见到里面嘅生菜好新鲜,好鬼多沙律酱夹住嘅咬落去沙律酱四溅。如果系巨无霸,每一口都可以感受到芝士、酱汁、酸瓜同牛肉嘅完美融合。牛肉嘅香味好浓郁,芝士嘅醇厚就好似黏住你嘅舌头唔放,酸瓜嘅酸味又可以中和下成个味道,唔会觉得腻。仲有𠮶炸鸡呀,哇,$20 .4只加可乐,只系一日优惠,个皮炸到金黄酥脆,咬开一睇,两条骨加肉汁。每一口都有“嘎吱嘎吱”嘅声音,早知买$100 16 只 麦当劳嘅食物就好似有种魔力,你唔使特登去期待佢有咩新花样,但每次食都觉得好满足。就好似穷人三宝,肚饿嘅时候,肯定又会第一时间谂起佢啦。