2021-03-27 289 浏览
无得去日本,而家凡系有日本过江龙嘅店大家都应该会九秒九冲去食。有留意ig都应该成日见到呢间野,无错,就系佢!来自大阪嘅吐司店SAKImoto Bakery 嵜本。今次叫左「极生」吐司,系采用无蛋有奶嘅制作方法。吐司上枱时已经切好左9格,唔系用来玩井字过三关,系方便用来搽上酱。面包烘得表面脆脆的,食落有本身属于面包个种好香嘅麦味,质感亦都松软,系好高汁嘅一块面包。但个酱就坚系好甜,甜到我觉得搽落块面包度简直系浪费左块面包,因为完全盖过左面包个味。跟面包会配一小块牛油,用牛油去搽会更加适合。另外叫左杯朱古力。朱古力上面有几粒棉花糖,饮落唔算好浓既朱古力味,不过不失。总括来讲,呢间性价比真系唔高,不过都一试无妨。

总括来讲,呢间性价比真系唔高,不过都一试无妨。