2020-05-24
假日谂住食个平平地既茶餐,佢门口有面包外卖部,见几多街坊帮衬,应该可以一试~其实平日真系好抵食,不过我地今日唔系,所以收左茶餐原价$41.牛肉似系罐头野,不过味道正常,呢个价钱黎讲,个质素岩比例丫,味道不错。面底唔算弹牙,不过都无煮到过火,可以啦!要左烘底多士,咪睇张相黑黑地,食落唔算㶶,中间够牛油,面包够松软新鲜,就咁食都好正!炒蛋份量唔算多,不过配成个餐其实系够食,可能只系我自己好钟意食炒蛋所以觉得少.炒蛋都算食滑有蛋香,唔错呢间餐厅有个特式,就系fusion到有中式点心,一盎两件得黎又可以饮番似冻柠茶,简直梦幻!不过,因为我想食甜野,所以叫左西多士上碟时有旧牛油,但本人影得太慢,溶鬼左,证明温度够热!黎既时候切开晒一旧旧,好方便!面包厚切,真系好松软,如果里面有埋花生酱馅可谓系无敌,我唔介意比多少少钱,因为个包真系好正!唯一可以改进系蛋汁吸得唔够多,个包做得咁好唔好浪费丫,吸多d蛋桨会香好多!另外系炼奶亦一早落好,本人觉得略甜。卖单唔洗八十蚊。不过开头我地唔知假日个西多士茶餐系唔包埋饮品,我地以为包餐饮,落单时亚姐又无话要加钱,如果杯野饮仲贵过件西多士,我地一定唔会叫啰,埋单先发
面底唔算弹牙,不过都无煮到过火,可以啦!
要左烘底多士,咪睇张相黑黑地,食落唔算
㶶,中间够牛油,面包够松软新鲜,就咁食都好正!
卖单唔洗八十蚊。不过开头我地唔知假日个西多士茶餐系唔包埋饮品,我地以为包餐饮,落单时亚姐又无话要加钱,如果杯野饮仲贵过件西多士,我地一定唔会叫啰,埋单先发现,大家要睇清楚。
总结,性价比高,面包类超松软新鲜,抵食推介!