听闻左呢间「粮友工房」好耐,一直都想试下,系日本九州最大面包连锁店,用既系日本入口酵母培养器自行培养既天然酵母同埋用石窑烤面包,石窑烤炉入面系块麻石,吸热快散热慢,所以整面包好岩,想试好耐,终于的起心肝买黎试下。月岛软心芝士饺子 $14当然系试店内No.1既面包,外形真系成只饺子咁,面包皆用上新鲜酵母、小面粉,呢款再用左奶粉,面包入口带股奶香,用石窑比起用焗炉烤既面包更松软,但唔会有焦香,密度正常,面包唔会好重手但又唔算太空气,软心芝士咸咸地咁配带微奶香既包身系几夹。一定会再试佢其他包,价钱我觉得都可以接受既,未到话太贵,加上佢用既材料都比较高成本,值得我用呢个价钱去帮衬佢。

月岛软心芝士饺子 $14

外卖自取