最钟意一个人食拉面。港岛拉面食得太多,过黎九龙试吓。星期五晚竟然直入。间舖好光猛,吧台位得几个,其实仲有一个位,可能佢惊逼,佢就叫其中一台俾我搭台。𠮶一男一女好似觉得有啲不愿/尴尬,响香港食拉面呢个价你哋唔系谂住唔洗搭台吓嘛?!不过个侍应又真系唔识做,间舖通道又唔系窄,竟然唔拉开少少张台。呢啲茶餐厅阿姐都识啦...隔离叫咗龙虾拉面,成只龙虾佢拆肉,惊佢批我踭,唯有自己坐过啲🙄第一次食必食最简单嘅猪骨底。碗面黎到...侍应都好醒放低就话攞筷子俾我嘅...有俾咗杯水,仲放低咗壶水俾我,之但系啲调味料就not accessible 啦。碗面个样好靓仔。汤底出奇地淡味,一啲都唔油,香港竟然有人做淡味猪骨汤底!净试汤底惊咗一惊,系咪伏黎?!原来碗面个重点唔系个汤底,系啲𩠌!我食拉面好少会觉得个叉烧好食,但竟然觉得呢度嘅好好味!唔系大旧肥膏,唔鞋,唔烧都有好香猪肉叉烧味,好正!拉面面身比一般嘅幼,有啲食云吞面𠮶只幼面嘅感觉。蛋好流心,好有蛋香但腌得都几甜吓。荷兰豆饱满新鲜。荀就正常发挥。总结:谂咗轮俾OK 定笑好。个面系好食嘅,但服务就麻麻,但碗面收$88又唔贵嘅,俾笑。
最钟意一个人食拉面。港岛拉面食得太多,过黎九龙试吓。

第一次食必食最简单嘅猪骨底。