2022-07-30 738 浏览
呢间拉面店嘅拉面汤底同配料可以自由配搭,汤底可以拣原味、辛辣、酱油、黑蒜、海老、鲣鱼同埋蟹肉,叉烧可以拣慢煮肩肉或火炙叉烧。另外配菜同面质都可另外选择。铺面环境有啲日式小店嘅风格,晚市时段人流唔多,环境舒适..✅酱油拉面配火炙叉烧 $80汤底系拉面嘅精髓之一,呢个面汤底非常浓郁而且好香,而唔系单纯嘅咸。记得之前去日本,当地拉面汤底都好浓郁,今次呢个面有少少令我回忆返当时的味道。今次拣左火炙叉烧,叉烧厚身,面头略略烧香过,肉质几谂,而且带少少肥肉,每一啖都充满肉香。拉面可以自选软硬度,今次拣左普通软硬度,唔会太硬身或者太谂,而且采用较易吸收汤汁嘅面条,每一啖都挂满好浓嘅汤汁,好正!以拉面黎讲算唔错,尤其系火炙叉烧,做得几出色,有惊喜。整体性价比几高,会再encore
✅酱油拉面配火炙叉烧 $80