餐厅: 麵心國もと
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-05-08 976 浏览
🥳昨日我同几位老朋友约咗去呢间位处湾仔嘅日本面店食饭,「面心国」名字简单直接,齐齐去试吓。虽然现今拉面店林立,但系佢嘅独特口味同诚意服务系一试难忘。先讲返店内环境,木纹设计营造出温暖同舒适嘅氛围,令人心情舒畅,好似返到日本咁。🌸💖 酱油捞面,佢哋嘅「酱油捞面」选用粗身拉面,烟韧有弹性,亦加入了蒜油和酱油调味,再撒上丰富嘅配料:蒜、葱、洋葱、竹笋和鲣鱼粉等等,嚟一碗满载嘅精致菜肴,实在系人间美味。另附嘅鱼汤,可以加喺面里边混合吃,或者分开食,随你喜爱喇!🤤💖 特浓蕃茄拉面(鸡,慢煮猪,芝士)再嚟就系一款少见但食好好嘅「特浓蕃茄拉面」!鸡肉熬成嘅汤底加入浓郁嘅蕃茄酱,味道细腻却又带点小清新;而与蕃茄酱完美结合嘅鸡肉,两者已经系好似「天作之合」咁。当然,我哋唔可以忽略𠮶打慢煮猪同芝士,整个组合令人食指大动,真系大开眼界!🌟💖 薯仔沙拉最后我哋试咗一款休闲小食 —— 薯仔沙拉!啲薯仔滑溜溜,配上蛋黄酱和蔬菜,清新爽口,既可以喺主食之前开胃,又可以清新口感,简直系点都唔会踩雷嘅美食!😋最后我想讲讲佢哋嘅服务。每个店员都面带微笑,乐于助人,而且他们对每款餐点都了如指掌,真系让人心里暖暖的。🤗要总结
要总结,我认为当嚟到「面心国」,无论系想食味道浓郁嘅酱油捞面或者偏好鲜爽感官享受嘅特浓蕃茄拉面,佢哋都一应俱全。每款食物都有自己嘅特色,定能满足你嘅味蕾!随时拉埋你嘅朋友一齐,嚟到呢度共享一个美好嘅饮食体验!😊🎉