2018-09-07 1136 浏览
招牌香辣牛肉面叫左小辣,但食落一啲都唔辣。面条系拉面,面既份量都算多,煮既时间啱啱好,面质滑、易入口,唔错牛肉份量都唔少,起码有八旧,有啲带肥膏、有啲就全瘦。牛肉有牛味,但肉质较韧。因为汤底有辣油,菜浸落汤到会变油左,哩到有少少扣分。整体黎讲都几好味,虽然惊喜唔大,但味道唔差。性价比都算高,其他地方好难食到咁足料既面,牛肉有咁多旧值得一试炸酱面系唔辣既。面底都系拉面,炸酱份量依然好多,超大方既小店呀!由于拉面质感滑、挂酱力强,捞匀后十分惹味炸酱冇单独食,所以佢肥肉多定用瘦肉就唔知,整体味道唔差、啱啱好!扣分位系食到最后,碗底会有一浸油如果可以少油啲就更好啦!热干面叫左小辣,都系唔辣既。面底同上面两碗唔同,系粗身既面条。食落有咬口,系我中意既面质面既份量其实真系好多,但我都清晒有花生粒同榨菜做配料,花生粒咸香脆口,榨菜我不嬲唔好,试左一小块,好咸~面用左大量麻酱去拌,每条面条都拌得均匀,食落浆口,奇怪既系食完成碗都唔会觉得太漏。同炸酱面一样食到底会见到一层油,好heavy其实我想试哩间系因为热干面,虽然味道唔差,但三个面入面,热干面味道反而排第三><牛肉面>炸酱面
招牌香辣牛肉面

招牌香辣牛肉面叫左小辣,但食落一啲都唔辣。

牛肉份量都唔少,起码有八旧,有啲带肥膏、有啲就全瘦。
牛肉有牛味,但肉质较韧。
因为汤底有辣油,菜浸落汤到会变油左,哩到有少少扣分。
整体黎讲都几好味,虽然惊喜唔大,但味道唔差。
性价比都算高,其他地方好难食到咁足料既面,牛肉有咁多旧
值得一试

炸酱面

炸酱面系唔辣既。
面底都系拉面,炸酱份量依然好多,超大方既小店呀!
由于拉面质感滑、挂酱力强,捞匀后十分惹味

扣分位系食到最后,碗底会有一浸油
如果可以少油啲就更好啦!
热干面

热干面叫左小辣,都系唔辣既。

面既份量其实真系好多,但我都清晒

有花生粒同榨菜做配料,
花生粒咸香脆口,
榨菜我不嬲唔好,试左一小块,好咸~
同炸酱面一样食到底会见到一层油,好heavy

牛肉面>炸酱面>热干面
可能热干面太多麻酱,食落冇咁清爽,我比较中意清爽口感。
牛肉面同炸酱面面底一样,但炸酱面系干捞会较油腻,所以我排左牛肉面系第一。
以上纯粹个人口味排名!

哩间个人会encore,
下次试埋蕃茄炒蛋面同豆花面
2018-09-06