2022-01-22
今日忽然想食面同埋食清啲 咁啱知道呢间系旺角新开嘅面店 主张用优质材料熬制汤底 好似好健康咁 所以去咗试都唔少选择 鸡牛猪素海鲜各一款 另外亦有炒饭 蒸饭可以自动手机落单 仲可以拣要唔要葱 芫荽 另加小食同饮品平日亦有午市套餐 不过好似只系以平啲价钱加料 都唔包饮品▶️清清哋鸡汤面 ($68)好快就上菜 卖相唔错 望落去几大碗 材料丰富 配料有葱 几条生菜 北菇 竹笙 原来包一只流心蛋🥚食落冻冻地 蛋黄非常流心 好香蛋味 不过唔算好桨 同埋有少少水 都唔错嘅🍜佢个汤底好好味 系浓鸡汤底 每日用新鲜鸡壳配上少少药材 用长时间肴制所以味道非常浓厚可以见到有鸡油起面 唔会太咸 但系够味 而且唔会食到药材味 就只有鸡味🐔佢啲鸡系连皮嘅 好似白切鸡咁 不过就切得幼啲鸡肉算滑嫩 同埋食得出系新鲜 不过我觉得佢唔算厚肉 如果多啲肉就好喇🍜至于面 佢系幼身嘅拉面 大家可以拣扁拉面 或者加钱转乌冬我就冇转 佢份量正常 我一个女仔食晒就啱啱好佢呢只面真系超幼身 食落完全唔烟韧弹牙 但系又未至于好易断 味道上系ok嘅 胜在佢汤底真系好食 配料方面都几出色 尤其系北菇 超大粒 然后咬落多汁有口感 菇味亦好香🍄竹
都唔少选择 鸡牛猪素海鲜各一款 另外亦有炒饭 蒸饭
可以自动手机落单 仲可以拣要唔要葱 芫荽 另加小食同饮品
平日亦有午市套餐 不过好似只系以平啲价钱加料 都唔包饮品
▶️清清哋鸡汤面 ($68)
好快就上菜 卖相唔错 望落去几大碗 材料丰富
佢呢只面真系超幼身 食落完全唔烟韧弹牙 但系又未至于好易断
味道上系ok嘅 胜在佢汤底真系好食
竹笙都几特别 好索汤 食落淋淋地咁
加咗葱就香好多🥬
整体成碗面都唔错嘅 汤底真系出色 材料新鲜👍🏻只系我个人觉得个面质可以好食啲 同埋鸡可以厚肉啲 咁就perfect
服务一般
环境ok 佢用上霓虹灯 感觉好新潮 不过可能佢啲枱有啲近同埋啲櫈比较大 (系梳发櫈咁) 所以有少少逼
CP值呢…佢有加一嘅 我呢个最平$68加一都要$75 其实我觉得都有少少贵😅真系只系特别在汤底 又未至于超好食