2015-02-02 748 浏览
要赶时间又想食面,自己一向无饭瘾,呢间食中国人地方面!地方用中式深木,装饰古式古香!因为已经下午茶时间,餐厅无乜人,所以我可以一个人独占一个卡位!坐低店员会上一壶茶(无问要边款茶叶)枱上已有杯碗,系一壶,唔系一杯!感觉几贴心(可能我一向要饮热饮,用壶上茶保温能力好啲)之后再比餐牌,餐牌比较残旧,过胶都已经浮起晒!另外仲有张午市套餐餐牌!(无下午茶)选择都好多!又有我想食嘅排骨担担面!另跟餐拣了冻豆浆!冻豆浆:落好单即刻就到!够冻兼豆味香浓,而且够大杯!唔错!排骨担担面:欣赏炸排骨另上(好多店唔知点解,炸物会放汤,浸淋晒,咁做乜要叫炸物啫)先讲炸猪扒,炸粉比较厚,即炸热到辣咀!咬落唔韧,好松软多汁,唯一唔好系比较肥!会腻!面系幼面,面质弹牙,担担汤底微辣,花生酱味唔太浓,而且汤比较浠(一向食担担面汤底比较杰身!)唔系太挂到上面身,幸好味道够浓!店员态度唔亲切,不过无唔礼貌!要做嘅事做足!埋单亦有讲多谢!食物唔错,可以一试!
要赶时间又想食面,自己一向无饭瘾,呢间食中国人地方面!
冻豆浆:落好单即刻就到!够冻兼豆味香浓,而且够大杯!唔错!
食物唔错,可以一试!
2015-01-30