招聘中
最高可达 $28,000
最高可达 $17,800
最高可达 $20,800
月薪
更多好工 (7)
太古有两间丸龟制面,一间位于康怡,一间位于太古城中心地下food court。两间分别不大,但我钟意坐得阔落,唔驶同人争位,通常拣有舖位嘅康怡丸龟。今次食左酱油乌冬、咖哩牛肉乌冬同一堆天妇罗(包括:鸡肉、鱿鱼、蕃薯、茄子、鸡肉洋葱圈)。呢间乌冬系我钟意嘅个种有咬口得黎又唔难咬开,同一般市面自己买嘅乌冬好唔同。酱油乌冬其实系味噌汤?我觉得好咸,不过正正因为咁,通常我用汤代替豉油蘸炸物。特别之处反而系咖哩牛肉乌冬,有很香咖哩味,但日本咖哩通常唔会好辣,好香好甜。牛肉似普通肥牛,唔算肥。入面红萝卜,薯仔同有少少洋葱。天妇罗就其实仲有好多种类,我最沉迷系旧鸡😂佢啲天妇罗唔算多油,鸡肉好嫩滑,而上面炸粉痴住啲黑芝麻,好香。我未食过呢旧鸡之前,我最钟意系蕃薯同茄子呢啲蔬菜。蕃薯系黄蕃薯,好香甜(唔系次次都甜)。茄子就冇咩特别,纯粹觉得面头炸过有口感🤔特别的话,我几推荐鸡肉洋葱圈,好香口,食落阵阵香味。鱿鱼就比较上韧,不太推介。概括咁讲,喜欢食乌冬的朋友可以试下,有多款口味乌冬选择。再者,有多种天妇罗,唔会只食乌冬咁单调。环境方面,座位算阔落,但公众假期揾位比较难,附近一带属住宅区。是次二人消费11

概括咁讲,喜欢食乌冬的朋友可以试下,有多款口味乌冬选择。再者,有多种天妇罗,唔会只食乌冬咁单调。环境方面,座位算阔落,但公众假期揾位比较难,附近一带属住宅区。是次二人消费116元正。
酱油乌冬、咖喱牛肉乌冬、 鱿鱼
鸡肉洋葱圈