2018-08-12
今日同朋友去旺角上兴趣班,上堂前一齐lunch 一lunch 先。之前系Facebook见到有人介绍旺角呢个新商场的新餐厅,顺便嚟贡一贡。之前试过地库food court,今日再来,的确开多咗铺。我哋系4楼见到呢间餐厅(其实系比佢隔离舖个霓虹招牌吸引先)Menu 黑色部分有教点样食呢度ge拌面,可惜ge系我哋问其中一个staff,menu讲嘅秘制酱汁究竟系乜嘢,佢就话姐系寿司嘅酱油,同埋其实厨房已经调晒味,我哋可以就咁食唔使再捞⋯⋯咁啫系⋯⋯但系呢度午餐有迷你配搭嘅定食,$88又真系几抵,每份套餐都包括一个野菜沙律、面豉汤同汽水。仲可以拣唔同嘅迷你拌面配搭唔同嘅迷你刺身寿司饭我嘅朋友仔就拣咗迷你三文鱼鱼生饭配迷你忌廉芥末牛布拉拌面,佢话碗忌廉拌面嘅芥末味唔系好重,所以佢见到枱头有一盅芥末蓉佢就自己再加咗啲,味道当堂出咗好多而我点嘅系迷你角切鱼生饭配迷你辛味牛布拉拌面。我自己几钟意个拌面的口感,非常烟靭有咬口,但如果讲辣,佢应该只系BB 级。而个角切鱼生饭都几有料,饭量亦唔少。初头见佢个饭有少少色,以为佢加咗酱油,但入口只系有醋味⋯⋯有D"意料之外"总括来讲,除咗个拌面嘅面质唔错,其他就
总括来讲,除咗个拌面嘅面质唔错,其他就一般般啦