2020-02-04 845 浏览
下昼同朋友去咗尖沙咀间翠华度食嘢,午餐set真系有啲贵.....所以最后都系拣咗食面。我觉得最吸引就系冬阴功猪软骨鱼片头米线,而我哋三个人都叫咗佢,一个朋友因为唔太食得辣既关系,就改左小辣。食落口个冬阴功汤就有少少酸,但系我自己钟意食辣,所以我觉得佢嘅辣真系唔够,加咗佢摆喺枱面嘅辣椒酱,佢个辣椒酱又真系几好食㖞!另一个朋友就叫咗猪软骨米线,啲汤底同日本嘅拉面汤底差唔多,味道都尚算唔错。如果唔想食咁多野净系叫净鱼蛋同鱼片头,都系一个唔错嘅选择,都系$42。其实整体嘅味道我觉得都系OK嘅,平民嘢食呢个价钱都算系差唔多, 但男仔就未必食得饱啦,因为个碗都有少少细。但对女仔来讲就啱啱好啦!
所以最后都系拣咗食面。