2019-08-26 18 浏览
真系太肚饿 唔记得影相叫左个麻婆豆腐 其实叫𠮶阵有d惊🤨因为麻婆豆腐好易伏 伏起上黎真系想打交咁我去𠮶阵lunch hour 多人就基本架啦 佢上菜真系奇耐😂等左半个中 我个麻婆豆腐先到(朋友叫个双拼盐酥鸡饭拼牛腩面 好快就到左 都顺便讲下 佢个面质几好食 有d似上海粗面但佢扁身d既 牛腩就要睇运气 同一兜 朋友话佢食第一旧好淋好好食 但第二旧就劲韧好难咬 最后佢放弃左𠮶旧😂 )咁讲返个麻婆豆腐 真系 好 好 食👍🏻👍🏻👍🏻因为坊间既麻婆豆腐普遍都唔辣 所以我order𠮶阵唔理三七廿一要佢加辣 佢真系加足4-5只辣椒😂😂睇得出d辣度系靠佢用几多只新鲜辣椒去煮 真系唔系讲笑 可能唔洗加辣佢本身都有一定辣度 唔食得辣既要小心佢d豆腐上枱都keep住一粒粒正方体你以为佢冇乜兜过唔入味咩?错la 佢系keep住系正方体既同时d味都好够 d肉碎都痴满每粒豆腐每啖都有肉碎同豆腐再送埋啖饭真系一流
真系太肚饿 唔记得影相

咁讲返个麻婆豆腐 真系 好 好 食👍🏻👍🏻👍🏻