2024-05-08 10 浏览
天气开始热啦,想食一啲辣野出返身汗,系旺角揾黎揾去,都唔知食乜好。行到去琼华中心,见到有间餐厅叫麻辣风云,啱晒心水,只脚即刻走左去搭䢂啦。上到去发现装修古色古香几有味道咁,环境舒服既因为坐既位置好阔落。一黎就比隔离枱既一盘盆栽吸引住,原来𠮶棵系荔枝,呀~唔系,系荔枝形状嘅虾球,底盘仲系咁喷烟,超型呀。今次叫左荔枝虾球,酸菜鱼,红糖糍粑仲有炸馒头。荔枝虾球摆盘好靓,而且食落好弹牙点下个酱汁甜甜酸酸,一流。讲到摆盘靓,仲有炸馒头,个只小船又系可以打下卡。最好味既系酸菜鱼,酸同辣度可以根据自己喜好选择。我哋拣咗中麻中酸少辣个味道劲啱我心水,份量再多都食得晒,鱼肉又滑又嫩又无骨。我哋仲叫左一杯果茶同洛神花茶,我一大杯果茶够晒两三个人饮,而且果味好香甜,而洛神花茶生津解渴,用个酒埕黎上枱好有感觉呀。最后食埋红糖糍粑,香甜软糯结束完美的一餐。

今次叫左荔枝虾球,酸菜鱼,红糖糍粑仲有炸馒头。
荔枝虾球摆盘好靓,而且食落好弹牙点下个酱汁甜甜酸酸,一流。

讲到摆盘靓,仲有炸馒头,个只小船又系可以打下卡。

最后食埋红糖糍粑,香甜软糯结束完美的一餐。
  • 招牌酸菜鱼