2014-07-06
难得亚仔去咗串门子,两公婆二人世界,即刻揾新嘢试吓。见到间舖系谢斐道楼上舖,心谂星期日晚应该水静鹅飞,点知全院满座,好彩有订枱。我哋叫咗夫妻肺片、凉拌木耳、担担面、椒麻腰花、老麻抄手、水煮牛肉、一罐可乐。唔知系唔系漏咗单,等咗半个钟都冇得食,见到人哋迟嚟嘅都上咗菜,问吓服务员,转头D𩠌就上啦。夫妻肺片带甜味;凉拌木耳微酸微辣好清新 ;担担面老公唔记得搅一搅,觉得淡咗小小,但都OK,下次再试清楚 。老公钟意食麻,佢觉得椒麻腰花、老麻抄手好味到冇朋友,我觉得腰花本身的鲜味欠咗D,同食到一片有压味,而老麻抄手真系几好味,而且麻到成个嘴痺晒。水煮牛肉好好味,好耐无食过觉得满意的水煮牛,呢度我哋觉得好啱胃口 ,特别钟意里面的薯粉(希望冇写错)、菇、瓜片,如果牛肉可以多小小就好啦。埋单送甜品红豆沙,红豆沙冇起沙,仲应该落咗生粉水,但甜度可接受;以往食完川菜都想食雪糕中和下,但今次食完红豆沙后,竟然想食雪糕的欲望无咗。因为D食物啱胃口,老公话原谅上菜慢一事,整体来说除咗落单果位先生好似不在状态,跟著 follow 我哋的女服务生都好有礼貌。已经 What's App 咗比D朋友约埋再嚟食过。
夫妻肺片带甜味;凉拌木耳微酸微辣好清新 ;担担面老公唔记得搅一搅,觉得淡咗小小,但都OK,下次再试清楚 。 老公钟意食麻,佢觉得椒麻腰花、老麻抄手好味到冇朋友,我觉得腰花本身的鲜味欠咗D,同食到一片有压味,而老麻抄手真系几好味,而且麻到成个嘴痺晒。 水煮牛肉好好味,好耐无食过觉得满意的水煮牛,呢度我哋觉得好啱胃口 ,特别钟意里面的薯粉(希望冇写错)、菇、瓜片,如果牛肉可以多小小就好啦。 埋单送 甜品红豆沙,红豆沙冇起沙,仲应该落咗生粉水,但甜度可接受;以往食完川菜都想食雪糕中和下,但今次食完红豆沙后,竟然想食雪糕的欲望无咗。因为D食物啱胃口,老公话原谅上菜慢一事,整体来说除咗落单果位先生好似不在状态,跟著 follow 我哋的女服务生都好有礼貌。已经 What's App 咗比D朋友约埋再嚟食过。