2018-11-27 41 浏览
放左工去左尖沙咀揾食,行行下就走左入黎呢条食街,好多餐厅,多不胜数!最后就想食下韩烤,就走左入黎呢间韩烤店!😋装修设计都贴近韩风味道,店员安排左我地坐卡位!我地就点左个烤肉拼盘及纯豆腐海鲜锅,店员知我地都肚饿架啦,就比左几碟前菜比我地品尝,有泡菜,渔仔,薯仔等等,个纯豆腐海鲜汤充满了豆腐香口既味道,不过系辣左少少!店员好窝心咁倒左2杯冻水比我地,仲帮我地开左个炉预热一下,炉边仲有芝士粟米同泡菜蛋。拼盘登场啦,我地首先煎左鸡肉,肉质鲜嫩,烧5分钟左右就食得啦!到烧个顶级雪花❄️牛肉,每边烧一烧5-6成熟就得,牛既味道都比较浓郁,都有种入口即溶既感觉!另外五花肉脂肪比例较多,出得太多油了!好抢火!而大虾烧完好似跳完舞咁,姿态优美,味道鲜甜。最后就烧特上王牛排骨肉,好似成块红地毯舖系炉面上咁😅😅,我地烧到咁上下就剪开细细旧咁烧会较易熟!再夹埋生菜,泡菜蛋同芝士一齐食会冇咁济!不过食完都有股烧烤味道,幸好外套同手袋可以放系椅内,没有吸了太大的BBQ既味道!😌+++++++++++++++如果大家喜欢💕我写既食评,麻烦比个❤️鼓励一下我,我会写更多更好既食评比大家!😊

+++++++++++++++
纯豆腐海鲜汤