2008-08-11
8月2日,同呀比去动漫节计划泡汤~ 天气极度热死辣辣之下又唔想再周围行就走咗入黎呢度食个lunch先! 哗~ 周围都系d麻甩佬呢~~~::: 清鸡汤鸡扒米线 + 冻柠茶::: $26+$2首先, 鸡扒葱粒同米线唔会搞埋一齐, 卖相干净企理~ 呷一啖主打既鸡汤, 果真有淡淡鸡味渗出, 不错! 米线弹牙, 伴碟既韭菜生菜够晒青脆爽口, 系正菜黎架. 鸡扒煎得干身. 咬落嫩口, 最赞既系就算浸落汤度咁耐都依然保留煎肉既香味, 而且个汤都唔见有鸡油泛滥!! 成个米线感觉好清好健康, 但系又好好味wor~ 推介!!冻柠茶都颇有水准~::: 吉列猪扒炸酱饭 + 冻奶茶 ::: $30+$2炸酱叫得做秘制, 一定要叫黎试下, 原来炸酱就即系肉酱, 完全冇分别~ 加埋块炸猪扒, 都算有心思… 炸酱味道唔错, 捞饭都好食. 吉列猪扒既肉地都几嫩, 炸到热辣辣几脆~ 不过可能d炸油之前炸过d酸野, 食得出d炸粉酸酸地, 如果唔系就非常好~ 都值得推介~总括黎讲非常不错~ 环境总算干净企理, 冷气够又有电视睇~ 唔怪之得咁多麻甩佬拣黎呢度开饭!
::: 清鸡汤鸡扒米线 + 冻柠茶::: $26+$2
冻柠茶都颇有水准~
::: 吉列猪扒炸酱饭 + 冻奶茶 ::: $30+$2