2014-11-14 1093 浏览
在旺区如铜锣湾,要医五壮府都要花不少钱,我低下层收入不多, 在食方面应悭则悭啦! 南记粉面不但便宜, 比一分钱就有两分货比你,大大碗。叫了两碗先70几蚊碗米线劲多料, 清汤底, 有鱼片头, 鱼蛋, 鱼皮饺及鱼腐, 以鱼字开头的配料都包含其中。我通常会倒小小辣椒酱来蘸点搭住食,, 酱料自助式拿取, 会有个酱料柜。另一碗就叫了酸麻猪肉片, 酸菜令到我胃口大。开, 个汤底几辣,要用清汤沟货。 肉片肥瘦分明, 也异常入味, 仲有很多芽菜爽爽地, 米线煮透够滑,想食酸辣米线, 唔洗次次都谭仔咁闷, 呢度多好多配料, 对我呢d 贪心架人, 叫到成碗料多过面, 真系50元内已可穷风流。
叫了两碗先70几蚊
  • 小锅米线