餐厅: 金豪酒家
资讯:

2017-07-31 4304 浏览
一行五人行完水玩完水好似饿狼咁🤷🏻‍♀️ 一翻出市区就即刻打去金豪book枱食饭,其中一个朋友试过呢间中菜馆十分推介。星期六 6点先打去book 8点,竟然咁都book到🤣去到门口都几多人等紧,好在我地有打去book,系门口坐左十分钟左右就有得入去🤤🤤🤤 行完山真系好肚饿。金豪既小菜应有尽有,你嗌得出既小菜应该都可以系度食到。内在环境都几逼,摆左好多圆枱都几密,不过胜在有冷气唔似大排挡要热住食。当然唔好expect佢好干净但都尚算可以。嗌完野食等左十五分钟,第一位主角好味酱烤骨终于出场👏🏻 酱烤骨呢个名系我心目中应该好似沙拉骨咁,有大大条骨系肉既中间配好浓味既酱,点知上枱时佢好似旧东坡肉咁😳 侍应帮我把切左六件,见佢切落去个下好轻松应该好林,一咬落去入口即溶,半层肥半层瘦,就算系瘦既位置都忟得十分林🤤 质感认真好正。呢d肉正常煮左咁耐应该好入味,但味道又唔算好浓,仲食到本身既肉味,个汁竟然系偏淡,有少少少少酸酸地。第二位上场既主角系鱼腐白菜,鱼汤底做得唔错,清清地岩晒各位ladies。第三位主角就系芥末牛柳粒🐮,摆左d蜜糖合桃伴碟。牛柳粒煎得好林,芥末味好浓,真系有d攻鼻🤔 伴碟合桃都好

金豪既小菜应有尽有,你嗌得出既小菜应该都可以系度食到。

好味酱烤骨

鱼腐浸菜苗

第三位主角就系芥末牛柳粒🐮,摆左d蜜糖合桃伴碟。牛柳粒煎得好林,芥末味好浓,真系有d攻鼻🤔 伴碟合桃都好味🤤 份量都算多,五个人每人都食到4-5粒
芥末牛柳粒

第四个佳丽系避风塘生蚝,好多炸蒜🤤 见到都觉得热气🤦🏻‍♀️ 一咬落去就feel到荳荳准备出现系我身体上🤷🏻‍♀️ 生蚝够大只唔系蚊芝蚝,岩岩好一共有5只,粉酱唔算好多唔会太厚咬落去成口粉,蚝都算新鲜做得唔错,下次有机会黎会试埋姜葱蚝褒🤔
避风堂生蚝

压轴登场既系豉汁蒸大鳝,d鳝绝对唔系bb鳝,咬落去都叫啖啖肉,肉质新鲜,爽口弹牙,豉汁味浓,味道岩岩好,送饭一流,十级推介。
豉汁蒸大鳝

黎番个小总结先,呢间小小既中菜馆既食物水准相当高,用料新鲜,价钱唔算平但质素撘救,性价比都算高,建议多d人食 5-6个可以试多d菜。好推介大家特登撘车黎食,记得book位丫,唔系就会等得有d耐

2017-07-29
好味酱烤骨