2019-04-28 78 浏览
麻辣野真系会食唔停口,呢度本来位于葵广既四川麻辣食店,而家开左o系旺角,今日经过女人街,见到有人派传单,就同朋友去试下!呢条街的野食不嬲以平价见称,缺点就系比较难揾,要捐窿捐罅先揾到好野食。下午茶时间去到唔算多人,老板店员都好好人,不断介绍野食比我地。我们其实得2个人,但好想试多d小食,见价钱唔太贵,最后真系叫左好多哈哈。双拼木耳青瓜木耳爽口,青瓜都好新鲜,辣汁唔算好辣,呢个前菜冻冰冰,好开胃,唔太大碟,岩岩好够2个食。口水鸡性价比高,整得好精致,鸡肉好嫩口新鲜,见到佢既辣汁好足麻辣料,够辣之余又有麻味,两者平衡。卤水大拼盘呢个就价钱稍贵,不过每一样卤味都有d,有猪大肠猪耳猪肚鸡脚鸡翼,炆得唔会好腍,好有咬口,几好!凉拌凉面呢个系我私心推介之选,配料自己选择,份量十足,面质唔会好腍,冻食得黎又好辣,好过瘾!麻辣烫朋友唔太食得辣,而老板又大推呢个麻辣烫,一开始以为个汤底会系深红色的o个种辣,但原来用猪骨汤底加麻辣汁,清得黎又有少少辣,适合所有人食,加上呢度好特别的薯仔粉,一黎到仲以为黎错乌冬,因为实在太似。薯仔粉比乌冬更粗,食落口冇乌冬咁弹牙,好有赵头,好特别!

双拼木耳青瓜

口水鸡