2019-04-24 126 浏览
喺香港地区要揾到好食嘅麻辣点真系一件唔容易嘅事,阿辣妹同我都一直好努力到处发掘,今次俾佢揾到呢间佐敦小店,所以决定你试一试。晚上六点去到,我哋第二台客,睇咗餐牌实在太多野想试,先来个近排比较多地方揾到嘅炒莴笋。清炒莴笋是基本上系大陆无处不在,不过系香港真系好难揾。呢个合格。阿辣妹最喜欢嘅菇类,所以刚好有个炒杂菇,啱晒。呢个菜基本上有三种菇,份量算系几多,阿辣妹表示”合格”。店员介绍元贝做紧推广,第一只售价$28,由于冇乜特别所以就纯粹试验性质叫咗一只试吓。元配新鲜粉丝够淋再加蒜蓉粒,合格。因为小朋友唔食得太辣,所以叫咗一份葱油鸡比佢哋食。葱油鸡皮薄肉质够林,啱晒小朋友食,合格。主角终于出场,花甲烤鱼㶽。唔记得咗鱼嘅种类,不过系属于少骨少剌𠮶种,花甲数量唔系太多,不过够大只够新鲜,所以之后配料再加,冰豆腐金菇都系必点。个人口味正常落单,都系会叫超麻超辣,嚟到之后辣够不过唔够麻,希望下次可以改良。合格。总括来说会再嚟,因为想试吓其他唔同嘅菜式,基本来说辣味够之余也好味,钟意食辣嘅,算系辣得出色嘅一间小店。

2019-04-13