2019-09-19
今晚又去滚,滚到去佐敦食麻辣火锅🤤 餐厅四周墙壁有好多富有中国神话色彩壁画,楼底高,坐得几舒服㗎 😚 今次叫咗麻辣配芫茜皮蛋鸳鸯火锅汤底,攞个平衡点,冇咁热气😆 BB辣, 惊越滚越辣受不了😅 火锅配料,有啲几有特色,尤其牛料理方面, 有好多不同部位可以选择😏👍 -格斯牛颈脊🐮 ~ 脂肪纹路好靓, 用汤烚几烚就食得,好有牛味~正😍 - 黑毛猪🐷~ 肥瘦适中, 肉质鲜甜👍-鹅血~ 鸭血、猪红就食得多,呢个第一次食,份量多好大块,少少烟韧,冇咁易散得嚟又好滑,配麻辣汤底, 系完美嘅组合🤤 -鬼马油炸鬼~非常热气,啱哂我俩,配料有虾胶,墨鱼粒,就咁食已经好正, 索埋啲麻辣汤汁,就更加魔鬼😈- 濑尿虾墨丸~好惊喜, 除咗卖相特别之外,用料仲非常丰富, 咬落去非常弹牙,外边有层🦐胶,入面有大大粒🐙,加埋本身嘅濑尿虾, 鲜甜美味, 多层享受😍🤤-蚬~本来想叫蛏子皇,但系冇哂😭,啲蚬虽然唔系好大只, 但胜在好鲜甜👍-韮菜饺~ 细细粒容易食, 非常有韭菜香气👍-冰豆腐、红薯粉~ 麻辣火锅良配,够晒邪恶😚👩⚖ 服务周到,材料非常新鲜足料,食得好滋味, 好有满足感😚😌
-格斯牛颈脊🐮
~ 脂肪纹路好靓, 用汤烚几烚就食得,好有牛味~正😍
- 黑毛猪🐷
~ 肥瘦适中, 肉质鲜甜👍
-鹅血
-鬼马油炸鬼
- 濑尿虾墨丸
-蚬
-韮菜饺
~ 细细粒容易食, 非常有韭菜香气👍
-冰豆腐、红薯粉
~ 麻辣火锅良配,够晒邪恶😚
山楂甘草茶