2022-09-07
📍川婆婆平时成日经过宝勒巷都系去食嘉宝汉堡 🍔,今次就介绍第二间餐厅俾大家啦就系川婆婆,都系黄店嚟嘅💛,主要系食麻辣火锅川菜𠮶啲嘢🌶🌶,同埋仲可以烧烤🍢,一次过满足晒你两个愿望,比较特别嘅系佢哋全部嘅🥤可乐都系玻璃樽装👍👍正,同埋如果有兴趣嘅记住要book位,因为佢都几爆场,想知系咩就继续留意睇落去啦👇 ————————————-———— 100分钟辣卤串串火锅放题📌 套餐A~靓牛海鲜套餐 $338/位📌 套餐B~靓牛套餐 $298/位📌 套餐C~串串套餐 $268/位今次就拣咗套餐B~靓牛套餐 仲送时令海鲜🦀————————————-————👅 汤底汤底方面我哋拣咗麻辣锅丶养生菌王鸡汤,鸳鸯汤底就要加$30,呢个麻辣汤嘅特色就系佢哋系用茶底嚟整汤底,同埋佢哋嘅小辣都几辣㗎,如果唔食得辣或者惊太重口味嘅人就可以试养生菌王鸡汤,不过养唔养生就见仁见智啦😂😂 ————————————-———— 👅 牛肉个餐跟咗🥩牛颈脊丶SRF和牛肉眼边,呢两只牛肉都算系好高质嘅牛肉,我自己就比较钟意食牛颈脊多啲因为油花同埋肉味都唔错,和牛肉眼边就超级重牛味不过就会比较有咬口,不过佢用到SRF级别真系几有
100分钟辣卤串串火锅放题
📌 套餐A~靓牛海鲜套餐 $338/位
📌 套餐B~靓牛套餐 $298/位
📌 套餐C~串串套餐 $268/位
今次就拣咗套餐B~靓牛套餐 仲送时令海鲜🦀
👅 汤底
😂😂
👅 牛肉
个餐跟咗🥩牛颈脊丶SRF和牛肉眼边,呢两只牛肉都算系好高质嘅牛肉,我自己就比较钟意食牛颈脊多啲因为油花同埋肉味都唔错,和牛肉眼边就超级重牛味不过就会比较有咬口,不过佢用到SRF级别真系几有诚意————————————-————
👅 串串 火锅配料
出边仲会有大量嘅串串同埋火锅配料,我觉得最好食就系牛肉韭菜串丶牛腩丶鸭血丶猪大肠丶芫荽牛肉串,呢几样嘢放落麻辣火锅真系无得输啲味吸晒,佢有羊肉串烧𠮶个就适合攞嚟烧烤
👅 海鲜
Er….无乜特别,完
👅 饮品
饮品方面我就觉得好有诚意㖞,全部汽水可乐全部都系玻璃樽装,放题或者餐厅真系好少见————————————-————
环境 - 冬天就正啰佢出边有两个位系可以坐室外,劲有feel啰,里边环境就正正常常无乜特别,店员几友善我攞住蛋糕佢哋都即刻帮我放入雪柜
📍地址
📍 川婆婆 (宝勒巷) (尖沙咀)
尖沙咀宝勒巷26-36号地舖