餐厅: 渝薌烤魚
资讯:

2016-11-13 1244 浏览
其实之前都来过两三次。。每次都一定会叫“大半条“鱼。。佢有得俾你拣小半。。大半同全条。。虽然得两个人食。。但我地都会拣大半😜。。我地试过泡椒同麻辣。。泡椒我就觉得一般。。唔够香。。麻辣我会拣小辣。。咁仲会有啲配料可以俾你另加。。我必选嘅系莴荀。。萝卜同出前一丁。。另外每次我都会叫呢个芥香蚝仔。。有 wasabi 味但唔会太攻鼻。。少少辣几好食。。同埋只只蚝都肥嘟嘟。。伴碟啲青瓜丝都好好食。。次次都清晒。。试过一次麻辣蚝仔。。但我都觉得芥香蚝仔系好食啲。。条鱼上枱嘞。。一嚟已经闻到麻香味。。条鱼又已经煎香左。。仲有啲莴荀萝卜已经放埋落去。。一睇就觉得好吸引 😋😋只要等佢滚起就可以食嘞。。。条鱼唔算多骨嘅。。又多肉。。平时叫小麻辣已经好够辣。。因为愈煲会愈辣。。但今日个小辣唔够辣。。唔够过瘾😅。。以前食呢类烤鱼。。觉得一定要配薯粉。。但试过出前一丁后。。爱上左。。估唔到同麻辣咁夹。。食到最后个汤最辣嘅时候放个出前一丁落去。。哗。。系呢餐完美嘅句号呀😊😊

2016-11-12
  • 芥香蚝仔