2005-10-12 16 浏览
星期一举家出街yak 饭去,一家都o吾食得辣o既人竟然不知好歹,走去学人地食麻辣火窝。蒲入门口,经已有阵攻鼻o既味扑埋o黎。为o左家人著想,于是叫o左个鸳鸯汤底,侍应哥哥都教落先笔走哂D辣椒,否则越滚越辣。结果系成碗full哂!最后笔起哂都滚到成煲红油,哗!好啦,一场o黎到,当然要涮一涮羊肉啦!是次叫o左三大拼盆:羊肉、蔬菜杂菌同埋河海鲜。讲真,三个拼盆份量真系麻麻(食肉兽一系会好失望,一系就带多D银两叫多几round啦。)我地需要另外再叫多碟三色丸子、墨鱼滑同埋油腻腻炒面填肚先至够饱。要赞既,D火窝料真系好新鲜,墨鱼滑爽口弹牙,而且仲浑入蟹子,非常有口感。另外平时最怕鱼腥同泥味o既我,竟然俾我食到真系脆o既脆肉鲩鱼!最后再叫多碟。不可不提o既羊羊肉,最好味o既o吾系羊肉片,而系羊肉丸,真系俾人hur都要讲句好有羊肉味!而且又o吾膻,正!羊肉片虽然薄切后卷成一卷卷,好别致,但系太薄,熟得快但却无味,顾此失彼。要弹既,就系D汤底较咸。初头都揾紧豉油,最后全程都o吾洗点酱。另外舖头入面除o左热茶滚水同啤酒外,好似无冻野饮,餐牌到加番D冻野饮照顾D人解辣,就算廿蚊杯都一定有人叫。最后要提醒第
最后要提醒第一次食同o吾食得辣o既人,免强无幸福系真o既,无谓食到呕,最多落楼下7仔饮杯冻野,而且真系会辣上脑架!好顶瘾!
是次都几贵,接近自助餐价。