2022-11-01
秋风起又系打边炉既季节今次收工7点几来到旺角火锅撚打个边炉仔一入到去 侍应哥哥就比左一盘酱料比你自己慢慢沟豉油 麻油 醋 炸蒜 生蒜 葱 芫茜 辣椒(红+青) is basic但佢另外有 XO酱 <- 几好味 D虾米仔好香麻酱 <- 好够浓厚 加小小 好香见到网上个个都赞佢个老火汤汤底好正然后又见到隔离台个麻辣好香所以就叫左个鸳鸯汤底 2个都可以试哂一上台就学人饮左佢个老火汤先果然真材实料 2旧大猪展系入面 又有好多红萝卜同埋粟米饮入口好甜好够浓味 >v< 废事食唔到其他野都系饮半碗就收手啦麻辣汤底都好足料, 入面冻豆腐都最小有5-6片然后又有4大片鸭血今次我简左大辣 好过引 d冻豆腐索哂d汤咁食 出色佢d麻辣汤系有小小药材底味的 真系好似以前系台湾食果d麻辣汤底味 好岩我胃口仲有鸭血系 好弹牙 唔会一夹就散 食入口 吸哂麻辣汤同埋食到最尾 个口仲有小小甜甜地既味 好正>w<讲到呢度我都只系讲紧 汤底料 哈哈进入大直路 我最中意呢一间野既其中一个原因就系有时2人打边炉 最怕就系叫完1份 个份量好多然后食得几款野 你都饱左了呢度系可以比你叫
今次收工7点几来到旺角火锅撚打个边炉仔
可以叫好多唔同款式既食物 好感动
极品安格斯肥牛 <- 用麻辣汤来烫一下就可以食
食入口系比较滑既肉质 油香比肉味重 NICE
五色丸丸拼盘
有海瑞香gu贡丸, 海味花支丸,
流心咸蛋黄猪肉丸, 蟹子手打虾丸, 同埋法式龙虾汤牛丸
全部都好好味 但一定要讲必食 就一定系流心咸蛋黄猪肉丸
一咬开爽弹猪肉丸之后随即就系流心咸蛋黄流出来
好香 好邪恶
瑶柱干贝滑 又系必点
呢d咩滑咩滑最紧要就系够弹牙
食入口一粒粒果d野要充料 要够香
呢个滑 做得好够有突 鲜甜既干贝 加弹牙墨鱼滑 100分
老油条 + 麻辣汤是必需吧?
唔洗谂啦 叫啦!
黑柏叶, 鹅肠 好新鲜 碟有教话10s 食得
唔好6太耐会老哂 好柴皮 细心细心
冬瓜 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
放入去老火汤汤底 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
可以话系MVP!
哈哈 大家可以试下唔好叫萝卜 叫冬瓜TRYTRY
临走佢地送左个 腐竹糖水沙冰比我地
食完辣野又食番d冰冰凉凉甜甜既野
真系好舒畅 好好味 无谂过腐竹糖水可以变做沙冰
😁
好满足的一餐, 大家一定要叫麻辣同埋老火汤汤底呀 !!!!!!!
食物新鲜就不在话下 重点系个汤 都咁正 !!!! !! !!!!