2019-04-04
前几日收工同事们突然兴起去打边炉,我的好闺蜜加同事话食过好正所以就决定黎呢度。我地一行4人黎到点左个麻辣小辣拼美人锅汤底。美人锅首先当然饮左个汤先啦,汤色水比较深,味道都比较浓,配料方面桃胶唔算好多,乌鸡就煲左好耐先淋。麻辣汤底就唔错,几够麻,不错的。黑云耳:正常。手工丸拼盘(10粒):我试左黄金咸蛋黄猪肉丸,感觉几夹而且几香。另外虾丸虾味几浓弹牙,另芝士牛肉丸,牛肉似山竹牛肉,同芝士既配合度一般。羊肉片:少少骚味,几厚身,质感软熟。雪花一口牛粒:比较一般,难熟(因为个炉热得比较慢)。精选手切牛肩肉:呢个几赞,肉片厚度足够,肉嫩又淋,牛肉很有存在感。👍🏻水莲:其实第一次食,感觉好fresh,脆卜卜咁,好食。而呢个芭乐籽啤酒,除左甜,我谂无咩其他味道😅顺带一提,呢度既员工都比较极端,有d真系几好礼貌又有倾有讲,但有d态度明显想表示佢唔太想招呼你,其实我地都唔该前唔该后,但一脸很累,语气冷淡真系差d🙈
我地一行4人黎到点左个麻辣小辣拼美人锅汤底。
黑云耳:正常。
羊肉片:少少骚味,几厚身,质感软熟。
雪花一口牛粒:比较一般,难熟(因为个炉热得比较慢)。
水莲:其实第一次食,感觉好fresh,脆卜卜咁,好食。
而呢个芭乐籽啤酒,除左甜,我谂无咩其他味道😅