话说之前我经过尖沙咀都有留意依间店因为佢地openrice依家做优惠,50%OFF超超超抵耶!但成日都book唔到一系就同朋友夹唔到时间,一系就佢地fully book !!而好好彩,今晚天地,地理,人和都夹到!终于可以来试下啦!但好可惜!唔记得影相!唯有文字表达啦!!首先佢地有二个餐牌既,一个正价餐牌,一个半价餐价而有二款鸡煲就系半价餐牌既,分别系麻辣鸡煲同麻辣鸡髀煲而鸡髀煲出面好少见!加上店员话会少骨D同用2-3个大鸡髀整,所以我同朋友就试下啦!人一世,物一世!鸡煲来啦!更正番,系鸡脾煲来啦!系香既!辣味够重,未打开个煲都FEEL到至于系未真系有2-3个鸡脾来整呢我都唔知啦!我真系分唔到但鸡肉好明显有炸过先,食到有脆脆既感觉我地除左叫左一个鸡煲之外,仲叫左一个炒大蚬同二碗白饭啦大蚬好大只,店员话系用蕃薯蚬整得,好滑,好香口!加上清汤后,放埋D白饭落个鸡煲到,正正正正正好彩今晚唔多人,店员好好人,食左二个钟以上都无赶我走!哈哈哈!
超超超抵耶!但成日都book唔到
而好好彩,今晚天地,地理,人和都夹到!
终于可以来试下啦!但好可惜!唔记得影相!唯有文字表达啦!!

首先佢地有二个餐牌既,一个正价餐牌,一个半价餐价
而有二款鸡煲就系半价餐牌既,分别系麻辣鸡煲同麻辣鸡髀煲

人一世,物一世!

鸡煲来啦!更正番,系鸡脾煲来啦!
系香既!辣味够重,未打开个煲都FEEL到
至于系未真系有2-3个鸡脾来整呢
我都唔知啦!我真系分唔到
但鸡肉好明显有炸过先,食到有脆脆既感觉

我地除左叫左一个鸡煲之外,仲叫左一个炒大蚬同二碗白饭啦

大蚬好大只,店员话系用蕃薯蚬整得,好滑,好香口!

加上清汤后,放埋D白饭落个鸡煲到,正正正正正

题外话/补充资料: 佢地要用个半价优惠既话,就一定要一人叫一杯野饮
2021-11-08
  • 鸡脾煲,炒大蚬