2023-07-14 42 浏览
今日为左满足老公既辣瘾,放工带咗佢快闪东京过江龙主打麻辣嘅鬼金棒拉面。🔹芫荽辣麻味噌拉面(中辣中麻)老公系芫荽控,平时打边炉都成扎咁放入口,佢话依个麻辣味既莞荽劲香同清新,面嘅质感偏粗弹牙,佢拣左中麻中辣,佢话辣味啱啱好唔会抢咗芫荽嘅青味,但略嫌麻味唔够下次会叫「大麻」。🔹特制麻辣味噌拉面而平时钟意浅尝辣味嘅我就拣咗少麻少辣,我觉得对于我嚟讲刚刚,汤底好浓郁,如果坐近吧枱呢仲可以亲眼见到师傅制作拉面嘅过程,腩肉好淋,溏心蛋够浓味。🔹日式煎饺子至于煎饺子属于正常发挥,但煎得非常之香脆而且够晒热辣辣配,埋辣辣地嘅拉面食呢咁就啱啱好够饱够晒满足。坊间有好多唔同类型嘅拉面店,但系以麻辣为主题嘅就比较少,如果你钟意天气热再食辣野既,就一定要试吓鬼金棒,而家好似有三间分店试过两间觉得质素都差唔多。==============================

🔹芫荽辣麻味噌拉面
(中辣中麻)