一向嗜辣嘅我,同個唔食辣嘅嚟到「麻辣風雲」,叫嘅菜式全部都唔辣🤣點解唔食辣都要嚟?全因朋友俾呢度超打卡able嘅名菜吸引,話一定要嚟試試🤣🌟荔枝蝦球 🪴 令我哋慕名而來嘅就係呢款勁有仙氣嘅荔枝蝦球🦐 成個盆景騰雲駕霧咁捧上,勁有詩意。蝦球包上紅色脆米炸到脆卜卜,遠睇、近睇同咬開都成粒真荔枝咁🤩蝦肉好彈牙,點埋荔枝醬食,甜甜地,有荔枝香味,真係假可亂真🤣🤣👍🏻 好睇又好食,必點!🌟薑蔥蠔 🦪一碟有8隻大蠔 ,以大量薑蔥爆炒到十分香口。大蠔肉厚爆汁,鮮味滑溜,夾住薑蔥食勁惹味,一定要趁熱食!😍😍估唔到主打川菜嘅餐廳,煮呢味廣東菜可以咁有鑊氣咁出色👍🏻🌟胡椒豬肚雞🐓通常食潮州菜先至會出現嘅胡椒豬肚雞,竟然又喺呢度食到😲重有個火爐喺下面熱住🔥個人好鍾意佢胡椒味夠重,辛辣暖胃,豬肚爽口,雞件吸收晒湯頭味道濃郁,重有木耳、娃娃菜等配菜。🌟洛神花茶🌺除咗食物,呢度仲有好多款特飲選擇🍹我哋就叫咗一埕洛神花茶~係一埕呀🤣個洛神花茶係用酒壺裝架!用酒杯斟黎飲,兩個唔飲酒嘅人扮晒豪邁咁乾杯,好有風味🤭洛神花茶甜甜酸酸,幾開胃架🤗

🌟荔枝蝦球 🪴

🌟薑蔥蠔 🦪