2019-02-22 110 浏览
生日月又黎好西,好姊妹知我钟意食辣,专程揾左呢间食辣既餐厅同我庆祝生日!我同好姊妹都好钟意食辣,我地都拣左秘制酱香锅,香锅既配料好多款,更有好多麻辣既小食,但今日得两丁友,所以只好叫小点,下次一定要多d人黎食先得,咁就可以试埋其他小食小食我地都拣左「川式口水鸡」$68红红的辣油浸住令我未食先流哂口水鸡肉嫩滑辣汁惹味又有麻香味,呢到既口水鸡唔会浸到好咸,味道刚刚好!我地既秘制酱香锅黎到啦,我同好姊妹眼都凸,因为好大的一锅呀!好在无叫好多小食,我还以为每样都是少少的,但原来系咁足料!我还点了8款配料:木耳、豆皮、鲜腐竹、土豆、五花腩、嫩牛肉、牛百叶,午餐肉食的时候要捞一捞先好食呀,咁酱汁先够均匀,酱汁不会太辣,但十分之惹味,令人吃一口后想追住吃,牛肉嫩口又多片、五花腩更弹牙有口感,豆皮同鲜腐竹吸哂酱汁既精华真系超好食呀!

小食我地都拣左「川式口水鸡」$68
红红的辣油浸住令我未食先流哂口水