2022-07-02
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$200-300+📍Address: 十二味, K. Summit十二味嘅川菜一直都好出色,因为真系好有大陆川菜嘅风味,麻香惹味十足。之前试过佢哋嘅酸菜鱼🐟,份量好多!而且鱼片嫩滑。所以今次试新野!今次食佢哋嘅麻辣香锅,惊喜地出色,分量一样好多,多到我哋两个人坐喺度食咗三个钟都食唔晒,要打包先得。麻辣香锅用咗好特别嘅酱汁,除咗麻香味重,非常有镬气,配菜非常惹味,配白饭食最好食,可以食多两碗饭。香锅可以选择五样材料,我哋仲额外加咗配料,呢几款配料真系好值得叫:田鸡🐸:份量好多,啖啖肉,钟意食田鸡一定必叫薯仔🥔:切成一条条,炒得非常爽口莴笋🌱:切成一片片,爽脆惹味牛舌🥩:牛舌味浓厚,捞极个底都仲有鲜鱿🦑:鱿鱼好新鲜,嫩滑弹牙莲藕片:又系爽脆嘅选择,一块接一块食冇停过鹌鹑蛋🥚:呢个系朋友介绍我食,个蛋黄系流心,所以一定系必叫饮品方面都完全唔贵,我哋叫咗两杯热情果梳打,一杯份量完全够两个人饮,先$28,食辣野饮一啖去除油腻,超级爽~
📍Address: 十二味, K. Summit
田鸡🐸:份量好多,啖啖肉,钟意食田鸡一定必叫
薯仔🥔:切成一条条,炒得非常爽口
莴笋🌱:切成一片片,爽脆惹味
牛舌🥩:牛舌味浓厚,捞极个底都仲有
鲜鱿🦑:鱿鱼好新鲜,嫩滑弹牙
莲藕片:又系爽脆嘅选择,一块接一块食冇停过
鹌鹑蛋🥚:呢个系朋友介绍我食,个蛋黄系流心,所以一定系必叫