2023-03-22
尖沙咀呢间火锅店我bookmark咗好耐,放工终于都有时间同朋友一尝~我哋就点咗$498嘅二人套餐,包麻辣龙趸鱼、自选牛下肩、菜篮或豆品,同埋两罐罐装饮品~🤓龙趸肉质好新鲜嫩滑,辣度我哋拣咗中辣,但唔算好辣,味道又香又麻得嚟又唔会盖过鱼肉鲜味😉~本身里面材料都好丰富,有豆干粉、薯仔、莲藕等等。牛下肩牛味香浓,份量好多~菜篮有娃娃菜、油麦菜、粟米、番茄、鸡髀菇~🤩食到咁上下,我地就叫其他火锅配料,价钱合理,家乡墨鱼滑、蟹籽虾滑都只系$38,仲非常之爽口弹牙,食得出粒粒墨鱼粒~好高质,鲜桶蚝一碟4只好巨型😍黄蚬粒粒涨卜卜,用麻辣汤煮一流~金纱鱼腐亦好有惊喜,质感有趣又腍又烟韧,有啲糯米糍口感😁~莴荀太爽口我同朋友都大爱仲叫咗两碟食🤣羊卷肉唔膻份量同样好多好抵食~最后我点咗手拍青瓜中和一下油腻感,青瓜好爽脆清新~再点埋个必食嘅南国糍粑,烟烟韧韧淡淡黑糖味作结~超愉快嘅一个晚上💖