2020-02-20
一直都好钟意食附近既呢间鱼一寿司🍣虽然舖头细 无几多张枱 但都阻止唔到啲人排晒队去食佢😍今次就黎介绍下佢啦🤤🔸蟹籽沙律🥗 $35一上枱 哇🤩啲蟹籽多到成座山甘丫😍正 同埋我好钟意佢够冻👍🏼因为我食过啲唔冻既蟹籽青瓜沙律 umm...Nonono🤦🏼♀️🔸芝士烧生蚝🦪(2只) $45本身我就系好钟意食生蚝既人黎,再加上佢用左我最爱既芝士去烧 烧到芝士劲浓郁既味道出晒黎 好味都不行了😆🔸生芥辣八爪鱼🐙小食 $36呢个纯粹系我自己钟意食先嗌 无咩有啲咩特别出众🤣因为佢都系来货返黎拆开倒落碗🙊🔸炸饺子🥟 $28都系一样普普通通既食物 正正常常过得去啦🤷🏼♀️不过几钟意佢配埋果个汁😋🔸鱼一焦糖鹅肝寿司🍣$32/件呢个真系真系好出色❤️大爱呀!佢既鹅肝切到好厚身 口感十足🤤个面仲有搽左焦糖 再用火枪烧到佢好脆口 劲劲劲好味呀 一个人食一打都得呀我🤣🤣🤣🔸鸡泡鱼干 $32鸡泡鱼干最岩就系用黎送酒🍶烧到香脆 慢慢咬下咬下 同朋友倾下计 饮下酒 配呢个佐酒小食就Perfect啦😌🔸南瓜🎃薯饼 $18正常货色🤓不过我有啲唔系太钟意佢上面搽左层烧汁 因为唔太ma
虽然舖头细 无几多张枱 但都阻止唔到啲人排晒队去食佢😍
🔸炸饺子🥟 $28
🔸鱼一焦糖鹅肝寿司🍣$32/件
🔸鸡泡鱼干 $32
🔸南瓜🎃薯饼 $18
正常货色🤓不过我有啲唔系太钟意佢上面搽左层烧汁 因为唔太match 同埋佢个层烧汁会整淋左个薯饼个面 麻麻地🙈呢样野有啲画蛇添足🐍
🔸茶碗蒸 $22
滑嘟嘟既蒸蛋 入面摆左好多材料一齐寿蒸 都几足料既 对得住呢个价钱👍🏼
🔸综合杂锦刺身拼盘
日本🇯🇵直送大拖罗 $118
马粪海胆刺身 $时价
三文鱼刺身(12切) $68
珍宝带子刺身(2片) $32
希灵鱼刺身(4片) $25
佢既刺身得只能够讲 无得顶👍🏼👍🏼👍🏼❤️
最出色既系海胆 大拖罗同带子刺身,佢既海胆一啲都唔腥 虽然佢既口感无加拿大海胆甘丰富 但佢系极之鲜甜 好新鲜😋
大拖罗真系有入口即溶架 仲要一咬落去满口都充斥住鱼脂鱼油 爽呀😱😱😱
最后系带子刺身 佢好厚肉 唔会切到薄薄个啲,佢呢个咬落去好正 hahaa😎🥳
📍鱼一寿司🍣
地址 : 元朗教育路68号兆丰楼地下7号舖