2015-04-02 13104 浏览
其实都帮衬左好多年架啦,咁多年水准都keep得好好架。年几两年前会有唔同人、攞住唔同野食行黎行去架。例如:Pizza, 串烧等等。可能人手不足,又旬整到成地dirty,所以就冇左呢个服务lu!基本上一般自助餐如果有晒热盘、汤、面包、海鲜﹝不包生蚝﹞、冷盘、前菜、芝士、自助沙律吧、鱼生寿司、扒、粉面、甜品﹝包雪糕﹞、冷热自助饮品,仲要有一定质素真系闲闲地300尾起跳,而呢度只系200几蚊姐;)。不得不赞下其中以下几味菜:1) 芝士千层面出面啲餐厅好多时面层好厚,咬落太干太硬冇水份就好容易令人反胃、唔想食落去。逸亭餐厅的千层面面层既薄,但不失弹性、唔容易散,好好的将肉酱同面皮分隔开。肉酱鲜甜、充满鲜茄味;牛肉则香而不膻。芝士系加分位,唔会太咸抢晒啲面同肉酱味。2) 青口呢度供应既青口非常新鲜,极少会出现合埋晒个壳打唔开既现象,仲不时都会refill添! 除此之外,仲有其他的海鲜供应,如:长蟹脚、田螺、细蚬仔等等。通常长蟹脚都非常之抢手,一出就会俾人攞晒,所以要密切留意推出时间。3) 木糠布甸一般黎讲,餐厅只有提供牛油曲奇木糠布甸,但有时候都会有oreo木糠布甸。两只味都好正,我比较pref
不得不赞下其中以下几味菜:
1) 芝士千层面
2) 青口
3) 木糠布甸
。两只味都好正,我比较prefer oreo味,比较香同冇咁甜。啲oreo碎依然脆口,证明系非常新鲜!个cream打得好浓滑,重牛油味,又香又甜。
如果要平靓正自助餐,here is your place:>!
意大利千层面
海鲜