最近唔少得扫黄, 支持黄色经济圈💛又点少得呢间好有诚意的良心小店🍅番茄师兄🍅, 佢地不时送免费餐撑年轻人👍🏻而家都有派紧免费学生餐比有需要既同路人, 师兄话出示学生证就可以(中一或以上),直至🇭🇰重光👍🏻多谢你地😭🙏🏻🙏🏻一去到已经见到门口派水又贴晒文宣, 店内一路播同运动有关既歌🎼, 真系好热血好感动得黎又好sad!!😭 佢地IG仲癫到推介埋其他黄店, 甘有良心的食店点可以唔去疯狂惩罚佢💰💰!!! (虽然老细话要抖抖, 甘就间唔中先去惩罚佢啦XD😆😆)讲返食物先, 不得不赞番茄汤底好高质👍🏻暂时系我地食过香港最好既蕃茄浓汤😳, 蕃茄唔会煮到烂晒, 好爽口, 汤底好浓郁又有鲜味👍🏻饮完都唔会渴👍🏻唔小心连汤底都清埋🤤 第2日食返普通茶记既蕃茄汤面已经不了, 返唔到转头呀, 点算呀Ching?!!😫😫面身方面, 有上海面、米线、日式拉面、乌冬、汤饭, 甚至生菜底都有得拣! 我地就拣左拉面, 够晒弹口烟韧又挂汤~😋我地点左招牌的"犇犇有礼", 单睇个名已经知系有劲多牛🐗, 分别有牛面颊,牛坑腩同崩沙腩, 各自探用唔同的烹调方法, 牛好软腍又足料, 真系诚意之作💛!而且餐厅仲用左骟牯牛,

犇犇有礼

而且餐厅仲用左骟牯牛, 香港每天只好少量供应, 牛鲜味会特别出!🤤

豚豚圆圆 + 炒滑蛋

🐷想试埋猪, 就点个"豚豚圆圆" , 加左个蛋, 单系个蛋已经好香好吸引, 炒得好滑好creamy👍🏻
呢碗用左新鲜厚切猪腩肉, 肥瘦刚好, 煮得好淋好入味, 仲有爽口猪颈肉, 一样甘正!😋

鲜炸腐皮墨鱼虾条

小食方面, 鲜炸腐皮墨鱼虾条都唔错, 即点即炸, 包住弹牙墨鱼同新鲜虾条, 仲有粒粒粟米, 配埋泰式酸甜酱汁好夹!👍🏻

🥤饮品推介: 柠檬雪梨露, 真材实料, 饮到雪梨蓉, 酸酸甜甜几开胃, 润喉又健康👍🏻
柠檬雪梨露
樽仔奶茶

(P.S: 6点左右去等位, 大约等20min左右就入得, 6点半后开始多人)

❗️更多美食分享, Follow Instagram: Foodmarker.hk , 可以比个like我地, 大家的支持好重要😚➡️ https://www.instagram.com/foodmarker.hk/
2019-10-27
犇犇有礼