2021-03-01
有次去到荃湾上朋友屋企玩,口痕想揾嘢解渴,咁啱见到呢间店出面黄到金🎗嘅装饰,即刻去买返两杯。🧋匠人の盆栽奶茶 $28就咁听个名唔系好知咩嚟,于是就贪得意try try佢,原来系奶绿加cream同oreo碎。啲cream唔会好甜,入口顺滑,但无奶盖咁强烈嘅口感同味道,只系令杯嘢奶香味浓咗少少,反而加咗oreo碎口感就多咗个层次。虽然整体系一杯合格嘅奶绿,但无咩特别值得一试,如果呢个价钱下次会比较想试奶盖系列🤤。👅评分:7/10🧋海盐柚子梳打 $26本来第一啖饮嘅时候觉得味道太淡,但唔知点解饮饮吓就越嚟越好饮。平时其他嘢饮系会越后越难饮,呢杯反而调返转🤣,去到后面阵柚子味跑晒出嚟。海盐味道虽然不太强烈,但饮到少少咸咸地又甜甜地几特别。大热天时饮梳打真系超解渴,呢杯反而更值得推介👍🏻。👅评分:8/10
🧋匠人の盆栽奶茶 $28
👅评分:7/10