2022-01-17
同同事一齐喺黄埔经过呢间外卖小店,俾佢门口只随意门吸引到,望一望餐牌发现原来系食台湾嘢,好耐冇食过台湾嘢于是同同事一齐就决定喺度买外卖返公司食。套餐有三款,我就要咗1号套餐「夜市盐酥拼盘便当」,另外三位同事都系要咗2号套餐「台式蛋饼」,两个要鲁肉饭一个要干拌面,我同另一位同事好肚饿于是我哋之后再追加一个多士。拼盘便当闻落好香,材料亦都非常丰富,每一款都炸得好香口,虽然系好邪恶,但味道好浓郁真系好好食。台式蛋饼我哋嗌咗三款口味,芋泥肉松、芝士肉松同埋芝士粟米,咬落好香脆而且好足料,每款各有自己特色,个人觉得最好食𠮶款应该系芝士肉松蛋饼。鲁肉饭同干拌面我冇食到,虽然睇落去好似有啲干,但系同事食完之后话我知原来底𠮶度有好多汁,唔会变得好干身。最出乎意料系个「肉松紫薯吐司」,多士唔会因为紫薯变到好淋,同埋第一次食紫薯肉松呢个组合,其实几夹,系咁餐嘅意外收获。嘢饮嗌左杯「白桃乌龙茶」,好正宗好清新嘅台式饮品,而且唔会好甜,几啱我口味。总括而言系几好食嘅,唯一可惜佢只可以外卖自取。
夜市盐酥拼盘便当
台式蛋饼
干拌面+鲁肉饭
肉松紫薯吐司
白桃乌龙茶
总括而言系几好食嘅,唯一可惜佢只可以外卖自取。