2020-07-25
餐厅:诚拉面 (红磡)地址:红磡黄埔天地青桦苑(第5期)AEON百货地库B107号舖前排行开Aeon谂住买野囤积系屋企,尼埋返一头半个月👴🏼,经过见到间诚拉面店好多人食🍜,引唔住食返个last super🍴,准备好长时间自我隔离,直到疫情好转为止🦠白豚骨拉面 (特) $85拉面有5种汤底,我拣咗款无咁浓嘅白豚骨拉面🍜,一碗特大拉面有3片叉烧、1只半熟玉子🥚、3片海苔、木耳丝同葱,汤式有香浓猪骨味,就算饮完都唔会口干👍🏼,值得一提嘅系佢地嘅叉烧都用灸烧过🔥,食落更香口惹味话明last supper更系要食好啲😆,加$25转套餐加配咗5只饺子🥟、日式沙律🥗同1款饮品,几抵食,饺子即点即烤,皮有啲厚但菜肉馅料都算足,蘸埋甜酸豉油就更加开胃,比多5只都食得落😎另外仲用$22追加咗2只明太子鸡翼,鸡翼烧得好靓😍,一咬落去啖啖肉,明太子都几多,有少少香辣🌶,仲好Juicy添,值得你叫黎试下
白豚骨拉面 (特) $85
拉面有5种汤底, 我拣咗款无咁浓嘅白豚骨拉面🍜, 一碗特大拉面有3片叉烧、1只半熟玉子🥚、3片海苔、木耳丝同葱,汤式有香浓猪骨味,就算饮完都唔会口干👍🏼, 值得一提嘅系佢地嘅叉烧都用灸烧过🔥,食落更香口惹味
话明last supper更系要食好啲😆, 加$25转套餐加配咗5只饺子🥟、 日式沙律🥗同 1款饮品,几抵食,饺子即点即烤,皮有啲厚但菜肉馅料都算足,蘸埋甜酸豉油就更加开胃,比多5只都食得落😎
另外仲用$22追加咗2只明太子鸡翼,鸡翼烧得好靓😍, 一咬落去啖啖肉,明太子都几多,有少少香辣🌶,仲好Juicy添,值得你叫黎试下