2022-05-08 306 浏览
到访当日已经差唔多4点仲未食第一餐我饿到傻🥲见呢间openrice订座主餐牌有六折就决定试下。(本来谂住食泓一点知劲多人排队⋯)其实呢间都有bookmark过一排想试,不过分店地点唔系几就脚就无再谂,结果依加都系误打误撞试左~-🥩12安士安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉 $298排紧泓一嘅时候隔离nomad burger系到煎扒超级香,搞到我都想即刻锯扒😂要左5成熟medium刚刚好,牛扒切开后内里仲系粉嫩粉嫩的~口感软嫩有肉汁,无乜脂肪食多几件都唔觉腻口。忌廉薯蓉系最传统加牛油原味版本,味道没有很特别不过口感够滑有分加🆙-🦀蟹肉巴马臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉 $128蟹肉多,番茄酱酸酸甜甜好够味又开胃,配合埋脆脆口感特别,整体算系有小惊喜。(不过食完走果阵发现呢个takeaway menu平好多😂)-🫕Soup of the day 跟餐+$15最初听到系西芹忌廉汤有啲犹豫,西芹单食我ok,加落汤觉得好似怪怪的⋯抱住一试心态照要结果有惊喜😳完全唔见有西芹系入面而且都饮唔出,反而觉得好似加左啲芝士咁嘅味(可能打碎左西芹落忌廉汤系咁嘅味?)。忌廉汤口感非常浓郁,质地系偏杰身唔系稀到水咁果种,非常岩我
🥩12安士安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉 $298
🦀蟹肉巴马臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉 $128
🫕Soup of the day 跟餐+$15
最初听到系西芹忌廉汤有啲犹豫,西芹单食我ok,加落汤觉得好似怪怪的⋯抱住一试心态照要结果有惊喜😳完全唔见有西芹系入面而且都饮唔出,反而觉得好似加左啲芝士咁嘅味(可能打碎左西芹落忌廉汤系咁嘅味?)。忌廉汤口感非常浓郁,质地系偏杰身唔系稀到水咁果种,非常岩我口味嘅一款忌廉汤🤤
总结:食物质素不错,份量亦合理,服务就正常,有机会可考虑回访。

12安士安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉
蟹肉巴马臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁通粉