2024-02-13 83 浏览
🍱吉祥日本料理 (红磡)新年前已经预知到新年一定食到好滞🤣衬未食滞前去食餐日本好西🤤今次黎到红磡,位置好适合poly同学仔落堂黎食啊😜🍱日替便当 ($88)便当包括咗刺身两点、寿司三件、鳗蒲烧、牛肉薯饼,同时亦附送沙律、味噌汤及甜品。今次试到嘅刺身分别系三文鱼同油甘鱼,都系平时大家都经常食到嘅刺身款式,但寿司就特别喇~寿司就食咗深海池鱼、鲂𫚒及赤虾。深海池鱼肉质鲜嫩肥美,脂厚油香,入口鱼油甘香细腻;鲂𫚒系我从未听过嘅刺身🤣有粉红与白色交集的鱼身,肉质扎实,味道清甜~赤虾口感充满弹性,鲜甜爽口🤤鳗蒲烧肉质滑嫩,酱香味浓,连饭食非常惹味~牛肉薯饼炸的香脆,但唔会过分油腻,内馅口感绵绵。最后以红豆雪糕作结~食到粒粒红豆嘅口感🥰📍红磡必嘉街121号黄埔天地奇妙坊(第1期)地下G9A号舖
🍱吉祥日本料理 (红磡)

🍱日替便当 ($88)

深海池鱼肉质鲜嫩肥美,脂厚油香,入口鱼油甘香细腻;
赤虾口感充满弹性,鲜甜爽口🤤

最后以红豆雪糕作结~食到粒粒红豆嘅口感🥰

📍红磡必嘉街121号黄埔天地奇妙坊(第1期)地下G9A号舖