2021-11-21
呢间喺黄埔嘅餐厅开咗好耐,但系一直都冇黎试过,今日同朋友仔唔知食乜,就决定入去试吓!呢间餐厅装修好靓,外面系木门,里面嘅装修都好有格调,有一张长吧枱,好有居酒屋嘅感觉。我哋叫咗一个三色饭,一个蕃茄牛肉稻庭乌冬,一个牛舌小食。番茄稻庭乌冬🍅呢间餐厅主打到庭乌冬,所以我就带咗一份!先讲个汤底,蕃茄汤好浓郁,里面仲有一粒粒嘅蕃茄,到庭乌冬同我之前见到嘅乌冬有啲唔同,佢系比较幼身既,但系食落就好滑,好好味!三色饭🍚呢个三色饭食落都唔错,除咗沙律同有个汤之外,三个饭都几好味。第一个饭上面有吞拿鱼,条鱼都几新鲜,油脂都几多。第二个系牛扒,牛扒好多汁,有好嫩滑,第三个系吞拿鱼蓉,呢个算系中规中矩啦~冇咩记忆点,唔算十分好味但系都唔难食。牛舌👅呢个好有惊喜,牛舌外表煎到有少少脆身,里面就好弹牙,就算冇添加太多调味料都好好味!虽然价钱唔算十分平但系食物质素都不错,可以再去食!
我哋叫咗一个三色饭,一个蕃茄牛肉稻庭乌冬,一个牛舌小食。
番茄稻庭乌冬🍅
三色饭🍚
牛舌👅
虽然价钱唔算十分平但系食物质素都不错,可以再去食!