2022-12-16
时新汉堡饱以前读书成日黎食,好好味嘅港式汉堡包;前排再想encore 下,就去咗红磡揾野食啦,依家已经由天桥位搬到黄埔天地家居庭到双层汉堡包 配芝士蛋 HK$43呢个配搭系我以前成日叫,双层汉堡包配秘制沙律酱,汉堡包嘅厚度同以前一样咁厚,一啖唔可以咬到成个包;手打汉堡好juicy,秘制沙律酱嘅味道同以前有少少分别,但以港式味道汉堡包黎讲算唔错~期间限定套餐 (单层汉堡包+炸脾+薯条+冻柠荼) HK$69 单层汉堡包单层汉堡包只有一块汉堡、芝士同秘制沙律酱,味道依然唔错,但相比起双层汉堡包,双层汉堡包会比较有满足感炸脾呢个炸脾腌得好入味,好似豉油皇鸡脾嘅味道薯条薯条一般般,系细个系荼餐厅食到嘅味道~ 脆爆谷鸡粒 HK$25我地仲额外加咗个小食,呢个鸡粒味道一般般,但就系会忍唔住一粒接一粒咁食,如果有多啲椒盐味就更加好啦~整体感觉虽然汉堡包同以前嘅味有啲唔同,同行朋友第一次食就觉得好食;餐厅依家充满住旧时香港味道,想怀念嘅时候不妨去试下~
双层汉堡包 配芝士蛋 HK$43
单层汉堡包
炸脾
呢个炸脾腌得好入味,好似豉油皇鸡脾嘅味道
薯条
薯条一般般,系细个系荼餐厅食到嘅味道~
脆爆谷鸡粒 HK$25
整体感觉