2019-09-21
蒸海鲜系近几年非常流行 原因系要做到好食其实好简单 只要啲海鲜新鲜就已经可以做到🤞🏻间餐厅喺黄埔 平时冇乜嘢事都唔会过去😂餐厅系以半自助形式进行 自助区入边最值钱系酱油鲍鱼同酱油虾🤫 我自己都食咗4,5只之后就自己拣餐 佢有九层或十层海鲜拣 咁我身为一个大胃王 当然系拣10层😂-🦞10重海鲜㙮🦞 ($368)第一层 象拔蚌,海虾🦐,牛肉象拔蚌同海虾食落口都爽口弹牙🤪 食得出系新鲜嘅海鲜🤪牛肉就相对正正常常 冇乜特别🐮.第二层 日本元贝🍩粉丝蒸元贝 粒元贝好大粒 食落十分之鲜甜记得饮埋佢底布𠮶啲汁 系佢嘅精华🤪.第三层 大花蛤,花白,龙趸🐟龙趸好出色 鱼皮充满骨胶原 鱼肉够结实🤞🏻大花蛤同花白唔知系咪因为我食得慢 好似有啲蒸老左 少少鞋😭不过全部都开口 证明货源都好新鲜🙂.第四层 龙虾🦞一边就好多膏 另一边就冇膏😂 我咁醒梗系攞有高𠮶边食落弹牙 系属于中上嘅水平🍍 边有人会唔钟意龙虾🦞.第五层 鲍鱼😍鲍鱼有少少失望 食落冇乜味 剩系得个口感可能系品种唔太靓🤔总结来说 就脚嘅可以去食下🙋🏻♂️-🎈红磡黄埔天地聚宝坊(第11期)地下G26号舖平均伤害:$368...
间餐厅喺黄埔 平时冇乜嘢事都唔会过去😂
🦞10重海鲜㙮🦞 ($368)
第一层 象拔蚌,海虾🦐,牛肉
象拔蚌同海虾食落口都爽口弹牙🤪 食得出系新鲜嘅海鲜🤪
牛肉就相对正正常常 冇乜特别🐮
第二层 日本元贝🍩
粉丝蒸元贝 粒元贝好大粒 食落十分之鲜甜
记得饮埋佢底布𠮶啲汁 系佢嘅精华🤪
第三层 大花蛤,花白,龙趸🐟
龙趸好出色 鱼皮充满骨胶原 鱼肉够结实🤞🏻
大花蛤同花白唔知系咪因为我食得慢 好似有啲蒸老左 少少鞋😭