2023-05-18
🍧黄埔雪糕刨冰甜品店 — Sweet Craft 依家天气咁热🥵下午都成30几度,真系热到出晒汗,系红磡附近行下就顺便去食下啲冰凉嘅嘢!所以今次就去咗呢间位于黄埔附近嘅雪糕店🍦一行入去店内嘅装修好似某间国内大型连锁茶饮店喜x🫢🍦黑蜜胡麻($34)黑芝麻雪糕好好食😋好浓郁,而且入口细滑,而且加咗黑蜜,不过为食兔就觉得黑蜜其实可有可无,冇咗都得,食落去感觉可以近轻盈🤣但脆米味道好咸,而且唔系全部都脆,如果夹埋一齐食其实系唔夹,会抢咗芝麻雪糕嘅味。平日下午去点餐,1分钟都唔使就已经有😂!🍑果蜜白桃($54)即系白桃雪花冰,面头铺咗水蜜桃干,再加上海盐奶盖cream,中间就系牛奶雪花冰,🥛而底层有牛乳布甸🍮但当食到最后混合左啲雪花冰就好稀咁🤨🍫丝滑可可($56)呢款系朱古力雪花冰,面头铺咗朱古力脆脆同生朱古力,同样都加左海盐奶盖cream,而呢款冰嘅底层就有朱古力,整体普通🧐店内嘅冷气唔太凉,我同朋友食完都依然觉得唔太凉爽,都仲系有少少热,因为门口系长期打开住,所以建议呢个天气下需要教大啲冷气或者关返到门😂地址:Sweet Craft 红磡黄埔天地百宝坊(第3期)地下G33号舖。
🍦黑蜜胡麻($34)
🍑果蜜白桃($54)
🍫丝滑可可($56)
地址:Sweet Craft
红磡黄埔天地百宝坊(第3期)地下G33号舖。