2022-05-20
铭兴山西刀削面🍜|黄埔 街坊价 大大碗 足料刀削面|😋今日我哋去黄埔行街,顺便揾吓黄埔有啲咩好食。我哋就拣咗一间都几多人选择嘅刀削面嚟试吓。我哋见佢嘅价钱都几平民化, 50几蚊就有成一大碗嘅刀削面,同埋佢啲料都好丰富👍🏻🤨一入到去成间餐厅都坐满晒,位置就比较少,我哋就叫咗两碗拌刀削面,一碗系牛𦟌,一碗猪大肠🍜热拌牛𦟌刀削面分量好多,配料都好足,差唔多有成8块牛,仲有好多青瓜丝。佢哋仲用咗好多唔同酱料例如芝麻沙律酱同埋担担酱,麻辣酱。刀削面好粗好大条,仲要好弹牙。牛𦟌好软味道都唔错👍🏻🍜热拌猪大肠刀削面到上面分量依然系咁多,阿昌,味道都几入味嘅,大肠入边其实都有脂肪嘅,好肥美,够晒邪恶呀!🐣麻辣口水鸡麻辣口水鸡系几多,质素其实都非常好,味道麻麻辣辣,真系好正。肉质都非常唔错,好嫩滑!💕🍺我哋仲叫咗阿华田脆脆同埋豆浆,好清爽,啱晒用嚟衬辣野~
|黄埔 街坊价 大大碗 足料刀削面|
🍜热拌牛𦟌刀削面
🍜热拌猪大肠刀削面
🐣麻辣口水鸡
🍺我哋仲叫咗阿华田脆脆同埋豆浆,好清爽,啱晒用嚟衬辣野~