2022-11-10
同事介绍左呢间餐厅, 佢话质素唔错价钱亲民, 所以放工就过嚟试下珍宝赤虾海鲜丼一碗有两只特大牡丹虾, 三文鱼, 带子各两片, 仲有劲多蟹子, 铺满整个饭面, 而且价钱只系$108, 超抵食军舰5点五款不同味道嘅军舰寿司, 全部都好新鲜, 特别系海胆鲜甜味浓, 三文鱼子粒粒通透, 一啖咬在口中卜卜爆开😋铁板煎牛舌厚切牛舌食落好有口感, 煮得入味够淋滑亦够juicy, 加埋用铁板上更香气十足烧日本广岛蚝叫了蒜蓉同芝士味两款, 芝士同𧐢味好夹, 亦都唔会抢走咗蚝嘅鲜味, 但我个人喜欢蒜蓉味更香口泡菜黑豚腩锅食材好丰富,有粉丝,豆腐, 日本旺菜, 豚肉及泡菜, 带点微辣, 如果食得落配个白饭仲正🤣青苹果奇异果梳打紫薯鲜奶个人最爱这款紫薯奶,紫薯味浓郁加埋鲜奶够滑又唔会太甜, 呢餐真系超丰富
珍宝赤虾海鲜丼
军舰5点
五款不同味道嘅军舰寿司, 全部都好新鲜, 特别系 海胆鲜甜味浓, 三文鱼子粒粒通透, 一啖咬在口中卜卜爆开😋
铁板煎牛舌
烧日本广岛蚝